Mapping the City – A Creative Approach on Ghent

Tijdens de week van 21-25 maart breekt 1BA uit de opleidingsmuren. Vorig jaar ging 1film aan de slag bij de Beeldende Vormgevers in Gent en vice versa. Dit jaar werken we rond Social Design en werken ze samen met LUCA-studenten uit andere opleidingen rond een sociaal project. Blikverruimend!

Tijdens de LUCA-week krijgen 30 studenten van LUCA immers de kans om de rol die ze als vormgever / fotograaf / filmmaker / … in de asielcrisis kunnen opnemen te onderzoeken. Het Amsterdamse grafisch en social design bureau andrews:degen strijkt een week neer in Gent.

https://www.facebook.com/groups/641675822640500/
Begin maart worden 250 oorlogsvluchtelingen in Gent opgevangen. Ze verblijven in afwachting van een uitspraak over hun asielaanvraag op een drijvend ponton in de wijk ‘de Muide’. Hoe kunnen we als ontwerper de nieuwkomers helpen om zich thuis te voelen in de stad? Wat kunnen we doen voor wijkbewoners die angst hebben voor hun nieuwe buren? Kunnen we bewoners die de vluchtelingen graag willen helpen beter inlichten over de noden? En, wie zijn die wijkbewoners eigenlijk? Wij zijn die ‘Muid’neers’?

integratie / sociale cohesie / tolerantie /

bucarest

OVER MAPPING THE CITY:  andrews:degen trokken met hun workshop ‘Mapping the City’ al de hele wereld rond: Senegal, China, Roemenië, Turkije, Mexico, …  En nu dus Gent! Zo verwoorden ze zelf wat hun drijft:

We doen dit om onze blik te verruimen en onze kennis op het gebied van social design te delen. We kijken samen met studenten welke maatschappelijke vraagstukken spelen in hun stad. Vervolgens onderzoeken we hoe ontwerpers kunnen bijdragen aan de kwaliteit van leven in hun snel veranderende urbane omgeving. Ons doel is om te werken aan projecten die duurzaam, gezond, preventief en sociaal gedrag kunnen bevorderen. Zo stimuleren we positieve veranderingen en voegen we iets waardevols toe aan de maatschappij.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s