Alumnus Leslie Verbeeck maakt reportage Pelikaanstraat 20

In Mali is “aller en aventure” een bekend gezegde. Jonge mannen worden er aangemoedigd om elders dan in hun eigen nest de vleugels uit te slaan om een échte man te worden. Aminata Demba reist naar Mali in het voetspoor van haar overleden vader. Ook hij vertrok als jonge Malinese nomade uit zijn geboorteland om de wereld rondom zich te ontdekken. Zijn avontuur bracht hem in verschillende Afrikaanse landen maar uiteindelijk kwam hij begin jaren zeventig als expat terecht in de diamantensector van Antwerpen. Een tijdelijk plan werd permanent. Via haar zoektocht komt ze in aanraking met de huidige generatie twintigers in Mali. Ze ontmoet ambitieuze vertrekkers, blijvers en terugkeerders. Haar reis leidt tot ingrijpende persoonlijke verhalen, tot confronterende momenten, maar vooral ook tot inzichten die voor vele jongeren herkenbaar zullen zijn, zowel in Mali als België, ongeacht hun afkomst.

 

image008

 

Bloed, zweet en tranen heeft het ons gekost! Maar één ding is zeker, het is één van de mooiste ervaringen uit mijn werkleven geworden. Die ervaring kan ik nu eindelijk delen. Aanstaande zaterdag (04/03) wordt een korte versie van onze film vertoond (om 20u10 op Canvas / Vranckx). Deze 25 minuten durende versie wordt op zondag (05/03) herhaald (om 19u30, zelfde zender) en komt daarna online.

De werkelijke film, die dubbel zo lang is, komt eind April in de zalen.De première zal doorgaan in de Roma.

 

Leslie Verbeeck

Volg ons op facebook:
https://www.facebook.com/pelikaanstraat20/
https://www.facebook.com/vranckxendenomaden/

Bekijk een trailer:
https://vimeo.com/205879813 (30s)
https://vimeo.com/179725673 (1m)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s